Helleborus

Na jarenlang intensief inkruisen is de Viv Collection geboren uit de meest vernieuwende en kwalitatieve Helleborus soorten. Het duurt 8 tot 10 jaar om een nieuwe Viv cultivar te ontwikkelen en op de markt te brengen. Dit proces vereist groot vakmanschap en geduld. Enkel topvariëteiten die de strengste kwaliteitscontrole doorstaan, worden opgenomen in de Viv Collection.
De helleborus is een tuin/terrasplant en staat – ook al is het zeer koud – graag buiten. Een helleborus heeft dan ook een ingenieus systeem om zich te beschermen tijden de vorst: al het gaat vriezen pompt de plant het vocht uit de bloemen tijdelijk in haar bladeren en wortels. De bloemen gaan daardoor helemaal plat liggen. Van zodra de temperatuur terug boven 0°C is, wordt het vocht teruggepompt en staat uw helleborus er weer stralend bij.
De helleborus groeit het best op een licht beschaduwde plaats, onder hoge, bladverliezende bomen of struiken.
Helleborus Viv Victoria: Met haar frisgroene bladeren en intens donkerpaarse bloemen die mooi boven het gewas uitkomen, is deze helleborus Viv Victoria het paradepaardje van uw terras of tuin. De Viv Victoria bloeit uitbundig van september tot april.
Helleborus Viv Valentina: de Viv Valentina is een echte lenteroos die zeer mooie intensrode bloemen geeft van januari tot einde maart. De bloei van de Viv Valentina is het eerste teken van de lente op uw terras!

Meer info omtrent dit aanbod?

Christoph@FlorAmor.be

Wenst u meteen het beschikbare aanbod te bekijken > ga naar  FloraXchange.